İşteki ilk günüm: 1. bölüm
Aqra l-test u wieġeb il-mistoqsijiet.
İşte başlıyoruz! Grafik sanatları stajım geçen hafta başladı. Stajımı bir tasarım ajansında yapıyorum. Başlangıçta çok heyecanlıydım, ama aynı zamanda yabancı bir ülkede 6 ay boyunca çalışacağım için çok stresliydim.
Toplu taşımadan kaçınmak için staj yerime yakın bir daire seçtim. Oraya ulaşmak için hemen yolun aşağısına gitmeniz yeterli. Sadece on dakika yürüyüp iki kavşaktan geçtiğimde oraya varıyorum.
Pazartesi, ilk günüm olması nedeniyle büyük bir gündü. Sabah 9:00'da ajansta olmam gerektiği ve geç kalmak istemediğim için erken kalktım. Oraya vardığımda patron beni resepsiyonda bekliyordu. Kendimi tanıttım ve ona staj sözleşmemi verdim. Gülümsüyordu ve bana "Umarım çizim yapmayı seviyorsundur!" dedi.
Bana ajansı gezdirdi. Ajans dört ofisi olan açık bir alan. Arka tarafta proje toplantıları için bir oda bulunmakta. Burası dört kişinin çalıştığı küçük bir ajans. Hepsi 35 yaşından genç ve çok dinamikler. Ana işleri markalar ve şirketler için logolar oluşturmaktır.
İlk günümde kıdemli bir grafik tasarımcı olan Michel ile birlikteydim. Kendisi ekibin en deneyimli üyesi. Benden bir kağıda bir şeyler çizmemi istedi. Daha sonra, çizimimi dijital ortama aktarmak için bir tarayıcı kullandık. Bilgisayarın masaüstünde tüm eserlerim için bir dosya oluşturdu. Bu benim ilk profesyonel portföyüm, bu yüzden çok gururluyum. Stajın sonunda, yarattıklarımın nasıl gelişim gösterdiğini göreceğim.
Salı günü, genç bir grafik tasarımcı olan Anna'ya yardım ettim. Ajans için sadece bir yıldır çalışıyor. Bana farklı tasarım yazılımlarını nasıl kullanacağımı gösterdi. Onunla birlikte bilgisayarda çizim yapmak için kalemi kullandım. Bu cihaz, fareden daha hassas.
Çarşamba günü müşterilerle bir proje toplantısına katıldım. Tasarımcıların müşterilerin ihtiyaçlarını ve gereksinimlerini anlamak için onlarla nasıl iletişim kurduklarını gözlemleyebildim.
Sonraki günlerde birkaç illüstrasyona yardım ettim. Yeni renk paletleri ve yeni yazı tipleri keşfettim. Katmanları kullanmayı da öğrendim.
Bu ajanstaki ilk haftamı çok sevdim. Ekip harika ve farklı projeler üzerinde çalışma fırsatım oldu. Çok şey öğreniyorum ama okuldan daha zorlu bir iş. Her akşam eve çok yorgun gidiyordum. Bu ilk hafta sonu biraz ağırdan alacağım ve evde kalacağım.
Önümüzdeki hafta yazı tipleri üzerinde çalışacağım. Her çizim için farklı yazı tipleri seçmem gerekecek. Doğru yazı tipini seçmek için mesajı ve görselleri göz önünde bulundurmak önemli.