Informiranje o cijepljenju za zaposlenike u osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju

A few hours
Beginner

Course details

Tečaj je alat osmišljen za obrazovne stručnjake da bi na nastavi postigli bolju informiranost o cijepljenju i ojačali povjerenje u cjepiva. U pet modula pruža stručno znanje o znanosti na kojoj se temelje razvoj i funkcioniranje cjepiva. Korisnici će dobiti vrijedan uvid u pravila i sigurnosne propise za razvoj i odobravanje cjepiva na nacionalnoj razini i na razini EU-a, a bolje će razumjeti i strogost znanstvene platforme na kojoj se temelji kliničko testiranje, te nacionalne rasporede cijepljenja i prednosti cijepljenja u različitim fazama života. Nadalje, tečaj promiče informiranost u vezi s cjepivima jer se bavi raširenim pričama o cijepljenju i na njih daje znanstvene odgovore.

Obrazovnim stručnjacima ovaj tečaj daje odgovarajuću razinu informacijskih i komunikacijskih alata za poučavanje osnovnoškolaca i srednjoškolaca o cijepljenju.

Svaki modul ovog tečaja uključuje test prije i poslije predavanja, edukativne videozapise te videozapis za predavača. Moduli su neovisni i mogu se pohađati bilo kojim redoslijedom.

Target audience

Obrazovni stručnjaci u osnovnim i srednjim školama.

Learning objectives

  • Razviti ili ojačati znanje o cjepivima i cijepljenju  
  • Poticati razumijevanje i pozitivan stav  
  • Razvijati komunikacijske vještine u osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju

Offered by

This content is offered by the European Commission. The European Commission is the European Union's politically independent executive arm. It is alone responsible for drawing up proposals for new European legislation, and it implements the decisions of the European Parliament and the Council of the European Union.

5 (1)

Schedule

  1. Dobrodošlica
  2. Modul 1. – Što su cjepiva i kako funkcioniraju?
  3. Modul 2. – Učinkovitost i sigurnost cjepiva
  4. Modul 3. – Cijepljenje u različitim fazama života
  5. Modul 4. – Nacionalni rasporedi cijepljenja
  6. Modul 5. – Nesklonost cijepljenju i raširene priče: točno ili netočno

Tags