"Practise Your Slovene" Forum

Introduction to Slovenian Language With Me: 29/01/2025

de către Alenka Cus Slovene Community Manager-
Număr de răspunsuri: 11

*Slovensko spodaj.

Živijo, community! Good news!

On 29th January 2025 at 3.00 pm CET, we will organize a practical workshop to introduce you to the #SLOVENIAN Language with me!

What is it about?

During the workshop, we will have a conversation to get to know each other, talk about your mobility programs, travel, and learning Slovenian. The aim is to get to know the language, practise your first words in Slovenian language, and feel comfortable talking with a native speaker.

Ps. Don't worry if you do not speak Slovenian fluently – we will focus on basic words and phrases, as well as getting to know Slovenia and each other, so speakers of all levels are welcome!

How to participate?

There are a total of 10 places available. If you would like to participate, please let us know in the comments section below and we will reserve a place for you. It is not compulsory to book a place, but it will help us organize the session better. Also, it would be very helpful to know what your level of Slovenian language is, so we can create creative activities that suit you!

Priority for participation will go to those who have booked, but you can still log in on the day! We will still let you participate if there are absentees or only a few extra people.

Where?
You can access the workshop by clicking THIS LINK, which will take you to a virtual Teams room.

The duration of the meeting will be about an hour - an hour and a half maximum.

That's it!

See you soon,

Alenka, OLS Community Manager –Slovenian

---

Živijo, skupnost za učenje slovenščine. Dobre novice!

29. januarja 2025 ob 15. uri po srednjeevropskem času bomo organizirali praktično delavnico, kjer vas bom uvajala v slovenski jezik!

Kaj bo delavnica zajemala?

Med delavnico bomo imeli pogovor, da se bolje spoznamo, govorili o vaših programih mobilnosti, potovanjih in učenju slovenščine. Namen je spoznati jezik, vaditi prve besede v slovenščini in se počutiti sproščeno ob pogovoru z naravno govorko.

Ps. Ne skrbite, če ne govorite slovenščine tekoče – osredotočili se bomo na osnovne besede in fraze ter spoznavanje Slovenije in drug drugega, zato so dobrodošli govorci vseh ravni!

Kako sodelovati?

Na voljo je skupno 10 mest. Če bi želeli sodelovati, nas prosimo obvestite v komentarjih spodaj, da vam rezerviramo mesto. Rezervacija ni obvezna, vendar nam bo pomagala pri boljši organizaciji delavnice. Prav tako bi bilo zelo koristno, če nam sporočite svojo raven znanja slovenščine, da lahko pripravimo ustvarjalne aktivnosti, ki vam ustrezajo!
Prednost za udeležbo bodo imeli tisti, ki so si mesto rezervirali, vendar se lahko pridružite tudi na dan delavnice! Če bo kakšna odsotnost oz. prosto mesto, bomo omogočili sodelovanje tudi dodatnim udeležencem.

Kje?

Dostop do delavnice boste imeli preko TE POVEZAVE, ki vas bo pripeljala v virtualno sobo na Teams.
Trajanje delavnice bo približno eno uro, največ uro in pol.

To je vse!

Se vidimo kmalu,
Alenka, OLS Community Manager – Slovenščina

Ca răspuns la Alenka Cus Slovene Community Manager

Re: Introduction to Slovenian Language With Me: 29/01/2025

de către Marion QUENUT-
Z veseljem se bom udeležila!
Marion (A2/B1)
Ca răspuns la Marion QUENUT

de către Alenka Cus Slovene Community Manager-
Marion, mesto rezervirano. Dobrodošla! Se vidimo ...

de către Marion QUENUT-
žal ne morem dostopiti srečanja.
Microsoft me pove da nimam "zahtevanih dovoljenj za dostop do te organizacije"

Ri: Introduction to Slovenian Language With Me: 29/01/2025

de către giacomo castagnetti-
Živijo Alenka! I would like to participate. My slovene knowledge is very bad (not even A1).

Hvala.

Giacomo

de către Mar Ufano Vilaró-
Živijo! I would love to attend the workshop. I'd say my level is around A1, so not very good.

Se vidimo!
Mar