“Practice your Turkish” Forum

Türkiye'de gittiğiniz veya gitmek istediğiniz yerler

Türkiye'de gittiğiniz veya gitmek istediğiniz yerler

di Berkay OLS Community Manager Orta -
Numero di risposte: 6

Herkese merhaba!

Hiç daha önce Türkiye'de gittiğiniz veya gitmek istediğiniz yer oldu mu?

Ben geçen yaz Kapadokya'ya gittim ve balon gezisi yaptım. Kesinlikle tavsiye ederim manzara muhteşem.

Hadi sizde bizimle fikirlerinizi paylaşın!

Berkay, OLS Community Manager – Turkish

In riposta a Berkay OLS Community Manager Orta

Re: Türkiye'de gittiğiniz veya gitmek istediğiniz yerler

di Bernhard Frank Lange -
Birkaç yıl önce Samsun’a gittim. Karadeniz bölgesinin çok güzel olduğunu buldum. Geçen yıl İzmir’de bir haftalık Türkçe kursuna katıldım. Bu şehirden çok hoşlandım. Bundan sonra eşimle Akdeniz kenarında harika bir tatil getirdik. Ben daha Kapadokya’yı gezmek istiyorum. Ayrıca Van Gölü alanıyla ilgileniyorum.
In riposta a Bernhard Frank Lange

Karadeniz bölgesi yemekleri ve doğasıyla harika katılıyorum. Umarım en yakın zamanda Kapadokya ve Van Gölü'nü ziyaret edersin. Van kahvaltısı çok meşhurdur denemenizi tavsiye ederim.

di dufn -
Geçen yıl Türkiye'ye ilk kez gittim. İstanbul'u, Kapadokya'yı, Konya'yı ve Antalya'dan Bodrum'a uzanan sahili gezdim. Her bölgenin kendine has bir çekiciliği vardı. Ama ben Antalya bölgesini tercih ettim (Olympos, Kemer, Kaş, Kaputaş, Ölüdeniz, Dalyan…) Her şey harikaydı…
Mayıs ayında İzmir ve çevresini ziyaret edeceğim. (Pamukkale, Selçuk, Sirince, Kuşadası, Çeşme, Ayvalık ve Cunda Adası …) Bu alan da güzel görünüyor. Ayvalık'ı çok seveceğimi düşünüyorum.
Sonra da İstanbul'a varmadan Çanakkale (+Gallipoli) ve Bursa'ya gideceğim.
Herhangi bir tavsiyeniz varsa, zevkle alırım.
Bu yeni bölgeyi keşfetmek ve yeni şeyler öğrenmek için sabırsızlanıyorum.
In riposta a dufn

Bu cidden harika şuan ben bursa'ya taşınıyorum ve gerçekten yemekleri doğası muhteşem biryer. Bursaya gittiğinde kozahan'a gidip fıstıklı helva ve yanında türk kahvesini denemelisin. Ayrıca en güzel iskenderi bursa'da yiyebileceğinden enmin olabilirsin :)

di dufn -
Bu ipuçları için teşekkür ederim! Istanbul'da fıstıklı helva yedim. Onu gerçekten sevdim!! iskenderde aynı:)
Tatmak için iyi restoranlar bulmalıyım
Tabii ki turistik restoranlara gitmek istemiyorum :(
ben de Uludağ gitmek istiyorum, güzel görünüyor