Мојот курс по македонски јазик А1

One day
Novice

Course details

Сакаш ли да научиш да се претставуваш? Да нарачуваш во ресторан? Да зборуваш за своите интереси? Да започнуваш разговор со пријатели или колеги? Тогаш си на вистинското место! Ние нудиме курсеви за сите јазични нивоа, од почетно до експертско ниво. На нашата платформа, ќе најдеш: • видеа во кои е илустриран јазикот во секојдневниот живот • интерактивни и разиграни начини на учење нови зборови и фрази

Target audience

Учесници во Erasmus+ и European Solidarity Corps

Learning objectives

До крајот на курсот, ќе се оспособиш да разбираш и користиш секојдневни изрази и неопходни фрази што ќе ти помогнат во новата држава: • да запознаваш луѓе • да споделуваш информации за себе и да дознаваш за другите • да се сместиш во новата околина, да се движиш од место до место и да добиваш услуги Секој модул те подготвува за задача во вистинскиот свет во која ќе треба да ги користиш сите комуникациски, лингвистички и културни вештини што ќе ги научиш... без да зависиш од друг! Спремен си да го започнеш првиот курс? Одиме! Кликни на копчето „Продолжи“.

Offered by

This content is offered by the European Commission. The European Commission is the European Union's politically independent executive arm. It is alone responsible for drawing up proposals for new European legislation, and it implements the decisions of the European Parliament and the Council of the European Union.

1 (1)

Schedule

 1. Како да учиш со OLS
 2. Моето име е Mia.
 3. Зборувам македонски.
 4. Ова е мојот брат.
 5. Девојката со темна коса и очила.
 6. Добро сум, благодарам.
 7. А ти? Се будам во 7.
 8. Сара е волонтерка во едно здружение.
 9. Се претплатив!
 10. Одам на кино двапати неделно.
 11. Ме боли глава!
 12. Ова е моето маало.
 13. Качи се во 22-ка и слези кај пазарот Буњаковец!
 14. За мојата торта ми требаат 200 гр путер.
 15. Правам десерт!
 16. Немам што да облечам!
 17. Мојата дневна соба е многу светла.
 18. Оваа рамка е на распродажба!
 19. Едно турско, Ве молам!
 20. Честитки за оваа одлична вест!
 21. Провери го напредокот