Мојот курс по македонски јазик А2

One day
Beginner

Course details

Сакаш ли да научиш да зборуваш за секојдневните активности? Да зборуваш за изминатите искуства? Да раскажуваш приказни или спомени? Да даваш или бараш совети или информации? Да опишуваш места или да даваш насоки? Тогаш си на вистинското место! Нудиме курсеви за сите јазични нивоа, од почетно до експертско. На нашата платформа, ќе најдеш:

• видеа во кои е илустриран јазикот на секојдневниот живот
• интерактивни и разиграни начини на учење нови зборови и фрази

Target audience

Учесници во Erasmus+ и European Solidarity Corps

Learning objectives

До крајот на курсот, ќе се оспособиш да разбираш и користиш секојдневни изрази и неопходни фрази што ќе ти помогнат во новата држава:• да запознаваш луѓе• да споделуваш информации за себе и да дознаваш за другите• да разменуваш идеи и информации на познати теми• да разговараш за она што ти се допаѓа и не ти се допаѓа• да даваш и одговараш на предлозиСекој модул те подготвува за задачи во вистинскиот живот во кои ќе треба да ги користиш сите лингвистички, комуникациски и културни вештини што ќе ги научиш... без да зависиш од друг! Спремен си да го започнеш првиот курс? Одиме!Кликни на копчето „Продолжи“.

Offered by

This content is offered by the European Commission. The European Commission is the European Union's politically independent executive arm. It is alone responsible for drawing up proposals for new European legislation, and it implements the decisions of the European Parliament and the Council of the European Union.

1 (1)

Schedule

 1. Како да учиш со OLS
 2. Што треба да понесам со себе?
 3. Денот го поминав во забавен парк!
 4. Ќе му го подарам најновиот стрип!
 5. Го загубив пасошот!
 6. Не заборавај да го затвориш прозорецот!
 7. Сите на спорт!
 8. Каде е супермаркетот?
 9. Што има на менито?
 10. Мојот прв ден на универзитет!
 11. Мојата прекрасна зеленчукова градина!
 12. Порано свирев во рок-бенд.
 13. Тоа е спомен од детството!
 14. Пропуштив епизода!
 15. Серија од моето детство! Не пропуштав епизода.
 16. Треба да напишам имејл.
 17. Следната година, ќе...
 18. Можеш ли да го поправиш мојот фен за коса?
 19. Правам забава!
 20. Чантиве се прекрасни! Која да се избере?
 21. Тоа е најдобриот лек.
 22. Провери го напредокот