ENG
Hello everyone! ❤
We've got some news to share with you! The deadline for the OLS Community Stories contest has been extended to May 31, giving you more time to participate and showcase your creativity. This is a fantastic opportunity to win an Interrail Global Pass and explore Europe by train!
Taking part is easy: all you need to do is record a video speaking about your language learning journey, post it on social media with the hashtag #OLSCommunityStories, and submit the link via the webform provided. While we do have a soft spot for Macedonian, you are also welcome to use English if you feel more comfortable.
We are offering 10 Interrail Global Passes, which means your chances of winning are pretty good!
Please, make sure to carefully read the terms and conditions of the contest. If you have any questions, don't hesitate to contact us :-)
Have a great afternoon, everyone!
Denica, OLS Community Manager - Macedonian
MKD
Имаме неколку новости да споделиме со вас! Крајниот рок за натпреварот OLS Community Stories е продолжен до 31 мај, што ви дава повеќе време да учествувате и да ја покажете вашата креативност. Ова е фантастична можност да освоите Interrail Global Pass и да ја истражите Европа со воз!
Учеството е лесно: сè што треба да направите е да снимите видео кое зборува за вашето искуство со изучување на македонскиот јазик, да го објавите на социјалните мрежи со хаштагот #OLSCommunityStories и да го испратите линкот преку дадената веб-форма. Иако би сакале да видиме повеќе видеа на македонски јазик, добредојдени сте да користите англиски ако се чувствувате поудобно.
Ве наградуваме 10 Interrail Global Passes, што значи дека вашите шанси за победа се прилично добри!
Ве молиме, погрижете се внимателно да ги прочитате условите и условите на натпреварот. Ако имате какви било прашања, не двоумете се да ме контактирате :-)
Имајте одлично попладне, сите!
Деница - OLS Community Manager (Macedonian)