“Practise your Greek” Forum

I used to be in a rock band! Greek Lesson A2 Level

I used to be in a rock band! Greek Lesson A2 Level

Höfundur Andriani Loizidou Greek Community Manager -
Number of replies: 0

You’re sitting in the living room with your flatmates, relaxing after a long day. Someone puts on some music and the conversation turns to childhood memories and the music you used to listen to. You start sharing your own stories…

Μαρία:
Πολύ ωραία λίστα έβαλες σήμερα… τι ακούγατε εσύ μικρή;

Εσύ:
Αχ, τι μου θύμισες! Όταν ήμουν μικρή, άκουγα συνέχεια ελληνική ποπ. Καλομοίρα, Έλενα Παπαρίζου… κι αργότερα λίγο ροκ, σαν τους Πυξ Λαξ.

Νίκος:
Αλήθεια; Από πού τα άκουγες;

Εσύ:
Στην αρχή είχαμε CD. Θυμάμαι να πηγαίνω στο δισκοπωλείο, να διαλέγω δίσκους και να τους βάζω στο στερεοφωνικό του σαλονιού. Μετά ήρθε το mp3 και το streaming, αλλά η μαγεία του να ανοίγεις το booklet ενός CD ήταν αλλιώς.

Σοφία:
Εμένα μου φαίνεται απίστευτο που κάποτε δεν υπήρχε Spotify…

Εσύ:
Ναι! Και ξέρεις, κάθε τραγούδι μου φέρνει και μια ανάμνηση. Όπως αυτό που παίζει τώρα… Το είχα σε ένα CD που έπαιρνα μαζί μου διακοπές. Κάθε φορά που το ακούω νιώθω σαν να επιστρέφω εκεί.

Μαρία:
Πολύ ωραίο αυτό… Πρέπει μια μέρα να μας βάλεις όλα αυτά τα τραγούδια σου, να κάνουμε αφιέρωμα!

If you're learning Greek or planning a visit, simple conversations like this help you get around more confidently—and connect more deeply with the locals. Would you like to see more dialogues like this for various situations? Let me know!

Start Your Course:  Course: My Greek Course A2

Andriani, OLS Community Manager – Greek